Tibet! 1000 kleuren. - Reisverslag uit Lhasa, China van Ellen - WaarBenJij.nu Tibet! 1000 kleuren. - Reisverslag uit Lhasa, China van Ellen - WaarBenJij.nu

Tibet! 1000 kleuren.

Door: Ellen

Blijf op de hoogte en volg Ellen

15 Augustus 2007 | China, Lhasa

Het langverwachte Tibet! Wow! Vanmorgen met en hele chique grote zwarte auto naar het vliegveld gebracht. Vervolgens ging alles supersoepel.De vliegtickets bleken echt klaar te liggen en de Tibetpermit werd zonder plichtplegingen geaccepteerd. Alleen mijn Opinel, die ik vergeten was uit de handbagage te halen is ingepikt. Er stond inderdaad iemand op het vliegveld met een bordje. Onze gids die ons op Tibetanse wijze Tashi Delai wenste en ons een witte sjaal omhing, geheel volgens Tibetaanse traditie. De beloofde bus met chauffeur was er ook. Onderweg naar Lhasa hebben we genoten van het prachtige uitzicht, de heldere hemel, de Tibetaanse huisjes met op iedere hoek kleurige vlaggen en het Tibetaanse verkeer dat al niet veel anders is dan het Chinese...

We werden ook nog getracteerd op verse watermeloen, gehaald bij een stalletje langs de weg en we stopten bij een eerste boedhistisch heiligdom.
Het ademhalen viel toen nog redelijk mee. We zitten hier op een hoogte van 3600 meter, wat door het vliegen wel erg snel erg hoog is. Zittend in een auto merkten we eigenlijk alleen dat we wat dieper moesten ademen dan normaal, maar pas aangekomen in het hostel, bleken de trappen toch bijna een onneembaar obstakel. Lood in de benen, hijgen alsof je de marathon hebt gelopen.
Na wat gerust te hebben, hebben we in de stad wat gegeten. Met mij gaat het nu iets beter, Timo en Lex lijken nergens meer last van te hebben en Lars is naar bed met een bleek kleurtje en een beetje misselijk. Ons is beloofd dat ons lichaam morgen gewend is en we ons een stuk beter voelen! Daar rekenen we dus op!
We hadden ook nog en probleem met de vertegenwoordigers van het reisbureau die ons fijntjes uitlegden dat "they made a terribe mistake" vergeten de treinkaartjes hier vandaan te rekenen, terwijl die wel in onze overeenkomst staan. Daar zijn we dus nog niet mee klaar. We laten ons er maar niet door uit het veld slaan en gaan gewoon genieten van deze prachtige omgeving met duizend kleuren, en vlaggen en mooie mensen! Ook dat zal wel weer opgelost worden!

Ook dit verhaal wordt vervolgd. Ik weet niet of het lukt om meteen foto's te plaatsen, maar anders komen die morgen.

• 16 Augustus 2007 - 20:23

Thea En Axel:

Hallo allemaal,

Hopelijk voelen jullie je weer beter en zijn jullie inmiddels aan de hoogte gewend. Mooie foto's! Geniet ervan!

Groetjes

• 17 Augustus 2007 - 19:21

Miek:

Hoi Timo, die filmpjes zijn echt fantastisch! Ik kijk er naar uit, leuke manier om mee te reizen. X Miek

Ellen

Op 1 februari vertrekken Lex en ik voor 3 weken naar India. We vliegen naar Mumbai. Met deze weblog houden we familie, vrienden en collega's op de hoogte van onze avonturen. Als je geen email wilt ontvangen als we een nieuw bericht hebben geplaatst, laat het ons even weten, dan halen we je naam weg uit de lijst. Als je wilt reageren op de site of op een bericht, kun je mailen naar het email adres op de site.